In contextul existentei legislative a posibilitatilor de finantare a activitatilor desfasurate de organizatiile non-guvernamentale, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit,Organizatia pentru Dezvoltare si Implicare Sociala (ODIS)din Timisoara si-a propus implementarea unui proiect dedicat celor mai tineri cetateni ai comunittaii locale, copiii prescolari.

In acest sens, incepand cu anul fiscal 2005, ODIS deruleaz? proiectul „O DIScutie despre 2%, pentru copiii nostri”, avand drept parteneri, organiza?ii cu scopuri educationale din Timisoara.

Bazele acestor parteneriate au fost fundamentate pe disponibilitatea si implicarea reala a managementului, a resurselor umane din gradinite si scoli, precum si pe dorinta comuna de a contribui la imbunatatirea activitatilor dedicate copiilor.

Scopul acestui proiect este de a dezvolta atitudini si comportamente de implicare ale cetatenilor in viata comunitatii, de a sprijini activitatile educationale ale partenerilor nostri, si nu in ultimul rand, imbunatatirea mijloacelor didactice si a conditiilor de desfasurare a activitatilor educative.

Activitatile proiectului au fost identificate si sunt dezvoltate in concordanta cu specificul fiecarui partener.

Sumele directionate de contribuabili, în cadrul acestui proiect sunt utilizate pentru a face o diferenta in viata de zi cu zi a copiilor nostri, imbunatatind mijloacele educationale si activitatile de care acestia beneficiaza în gradinita/scoala.

Acest proiect nu ar fi fost posibil fara contributiile financiare prin direc?ionarea a 2% din impozitul venit al anului fiscal anterior ale angajatilor, parintilor, colaboratorilor si sustinatorilor sensibili la dezvoltarea comunitatii noastre sub aspect educativ.